Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ 2024

 Το 3ήμερο 12, 13 και 14 Ιανουαρίου 2024,

μέλη Λεσχών ενταγμένων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων, θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ορεινού Αγώνα (ΚΕΟΑΧ) στον Όλυμπο για την ετήσια εκπαίδευση σε ακραίες καιρικές συνθήκες στην διαβίωση και επιβίωση

Η περιπέτεια ξεκίνησε,ευχόμαστε  καλή δύναμη.



από βραδύς ακολούθησε το θεωρητικό σεμινάριο από εξειδικευμένους κομάντος περί ακραίων καιρικών συνθηκών  στην διαβίωση επιβίωση και με νέες νοσηλευτικές προσαρμογές σε απεγκλωβισμό και μεταφορά τραυματία .


ανάβαση στα 2420μ.υψ. στο καταφύγιο εκτάκτου ανάγκης μεγάλη πίεση και λιγοστό οξυγόνο .
















ευχαριστούμε και φέτος το Γενικό Επιτελείο Στρατού για την άδεια διαμονής των κομάντος στο ΚΕΟΑΧ και την εκπαίδευση υπό αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων.

Στις 12,13 και 14 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη μελών των Λεσχών της ΠΟΕΔ στο ΚΕΟΑΧ.
Συνολικά – σύμφωνα πάντα με τη σχετική άδεια του ΓΕΣ/ΔΕΔ – συμμετείχαν 35 άτομα από τις Λέσχες Πέλλας, Πιερίας, Έβρου, Σερρών, Στερεάς Ελλάδας και Φλώρινας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν δύο ενημερωτικές διαλέξεις από:
(α) τον Τσιαχρή Χρήστο (ΛΕΔ Στερεάς Ελλάδας) με θέμα τις αρχές ένδυσης σε χιονοσκεπείς περιοχές και την κατασκευή αυτοσχέδιων χιονοκαταλυμμάτων.
Και (β) Τζαμαλή Παναγιώτη (ΛΕΚ Πιερίας) με θέμα την ανθρώπινη φυσιολογία και τις επιπτώσεις του δριμέος ψύχους.
Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου μία ομάδα «πάτησε» την κορυφή του Αγ. Αντωνίου (2.817 μ ), μια άλλη ομάδα εγκαταστάθηκε στο καταφύγιο εκτάκτου ανάγκης «Κ. Μιγκοτσίδης» (2.450 μ) λειτουργώντας ως υποστήριξη της ομάδας που ανέβηκε στον Αγ. Αντώνιο και μια τρίτη ομάδα μετέβη στο ρέμα αριστερά του λίφτ προκειμένου να κατασκευάσει αυτοσχέδια χιονοκαταλύμματα. Δυστυχώς το ύψος του χιονιού δεν επέτρεπε την κατασκευή χιονοκαταλυμμάτων (χιονότρυπες).
Ο καιρός κατά το ανωτέρω τριήμερο διατηρήθηκε καλός και η θέα που απόλαυσε η ομάδα του Αγ. Αντωνίου ήταν μαγευτική.
Την Κυριακή, αφού πρώτα αποκαταστάθηκαν και καθαρίστηκαν οι χώροι που μας φιλοξένησαν, αναχώρησαν τμηματικά οι αποστολές των λεσχών.
Εκφράζουμε ένα θερμό ευχαριστώ στη Διοίκηση και στους Καταδρομείς του ΚΕΟΑΧ για τη φιλοξενία που μας επιφύλαξαν.
Ανανεώνοντας για το 2025, ευχόμαστε σε όλη την οικογένεια των Ειδικών Δυνάμεων μια καλή και δημιουργική χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου