Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Νυχτερινή πορεία

Σήμερα 19 Οκτωβρίου ανήμερα της απελευθέρωσης των Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκε νυχτερινή πορεία προς τιμήν των πεσόντων ηρώων στην μεγάλη μάχη των Γιαννιτσών.
Μεγάλο ιστορικό γεγονός που σημάδεψε την ιστορία της Ελλάδος και των Βαλκανίων όπου και συντέλεσε και στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του συλλόγου ειδικών δυνάμεων νομού Πέλλας και την συμμετοχή του ορειβατικού συλλόγου Γιαννιτσών (Φ.Ο.Ο.Γ)


Ο στρατηγός εν αποστρατεία Χρισταντώνης Δημήτριος ανέδειξε τα σημεία που δόθηκε η μάχη και παρουσίασε τα ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης.

Ο σύλλογος ειδικών δυνάμεων νομού Πέλλας (Αχιλλέας Μιμιλίδης) όπως και κάθε χρόνο τιμά και δεν ξεχνά τον ήρωα ταγματάρχη Νικόλαο Γεωργούλη και τους ευζώνους που έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της πόλεως μας , τελέσθηκε επιμνημόσυνος δέηση περί Αναπαύσεως των ψυχών από τον Ιερέα Πάτερ Κυριάκο Ηλιόπουλο με την συμμετοχή μικρών και μεγάλων συντοπιτών.


 Τέλος της πορείας ακολούθησε κέρασμα με διάφορα εδέσματα χορηγίες καταστημάτων της πόλεως μας .
Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές τους συμμετέχοντες και τα  κατάστημα  CupCme coffe και Casa di pizza Για τις ευγενείς χορηγίες τους

VIDEO



 χρόνια πολλά Καλή λευτεριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου