Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Δραστηριότητα Αλεξιπτωτισμού


ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ
Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΑΡ. ΠΡΩΤ. :13                                                                                                             Κατερίνη,01/06/19

ΠΡΟΣ: Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.), Σωματεία μέλη της Π.Ο.Ε.Δ. 

ΘΕΜΑ : Δραστηριότητα Αλεξιπτωτισμού:
            «7οι ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ Π.Ο.Ε.Δ. 2019»

     Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών (Λ.Ε.Κ.ΑΛ.) Ν.Πιερίας προσκαλεί όλα τα μέλη Λεσχών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.), Συλλόγους, Συνδέσμους, Λέσχες, Καταδρομέων - Ειδικών Δυνάμεων - Αλεξιπτωτιστών κ.ά. με ενασχόληση στο αεράθλημα του Αλεξιπτωτισμού,  να λάβουν μέρος στους 7ους Πανελλήνιους Αγώνες Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών Π.Ο.Ε.Δ. 2019, δραστηριότητα Αλεξιπτωτισμού με αγωνιστικό χαρακτήρα σε συνεργασία με την Ελληνική Αεροπορική Ακαδημία στις 29 και 30 Ιουνίου 2019 όπου θα λάβουν χώρα κυρίως στο Αεροδρόμιο Χορτερού "Αεροπόρου ΜΟΚΚΑ" Σδηροκαστρο - Σερρών.
      Οι 7οι Πανελλήνιοι Αγώνες Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών Π.Ο.Ε.Δ. 2019, θα περιλαμβάνουν προσγειώσεις ακριβείας τριών (3) αλμάτων στατικού ιμάντα ή ελεύθερης πτώσης με παραλληλόγραμμο αλεξίπτωτο από ύψος 3.500 ft. με τρεις κατηγορίες :
            Πρώτη κατηγορία 7ο Κύπελλο Νέων Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών: θα είναι οι αλεξιπτωτιστές 
            που δεν έχουν περισσότερα από δέκα (10) άλματα στο ενεργητικό τους.
Δεύτερη κατηγορία Αλεξιπτωτιστών: θα είναι όλοι οι αλεξιπτωτιστές που έχουν πάνω από     
            δέκα (10) άλματα στο ενεργητικό τους.
            Τρίτη κατηγορία Αλεξιπτωτιστών Κατηγορίας ΟΡΕΝ: θα είναι αλεξιπτωτιστές, κάτοχοι   
            πτυχίου αλεξιπτωτισμού  τουλάχιστον Α’ της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.Α.Ο.) 
            ή αντίστοιχης Ομοσπονδίας. 
     Οι αλεξιπτωτιστές που θα χρησιμοποιήσουν ασύρματη επικοινωνία με το έδαφος για την προσγείωσή τους, θα έχουν μειονέκτημα με συντελεστή Χ 1,5.
     Η βαθμολογία θα γίνεται με μονάδα μέτρησης τα εκατοστά του μέτρου (cm), έχοντας ως κέντρο – αρχή μέτρησης τα είκοσι πέντε μέτρα (25m). Προσγείωση πέραν των 25 μέτρων θα λογίζεται ως 25m.
           Νικητής θα λογίζεται ο αθλητής με το μικρότερο σύνολο εκατοστών (cm).    
           Άριστη επίδοση 1500 βαθμοί (500 Χ 3).
  
     Οι διαγωνιζόμενοι θα φέρουν: Φόρμα με Ελληνική παράλληγη, Ολόσωμη μονόχρωμη φόρμα (μαύρη, χακί ή μπλέ), Jockey ή μπερέ (ομοιόμορφη παρουσία όσον το δυνατόν)
     Απαγορεύονται: Εθνόσημα, στρατιωτικοί βαθμοί, διακριτικά μονάδων.

     Δικαίωμα συμμετοχής στους 7ους Πανελλήνιους Αγώνες Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών Π.Ο.Ε.Δ. 2019 έχουν τα μέλη Αλεξιπτωτιστές της Λέσχης, Λεσχών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.), Συλλόγους, Συνδέσμους, Λέσχες, Καταδρομέων - Ειδικών Δυνάμεων - Αλεξιπτωτιστών κ.ά. τα οποία είναι αλεξιπτωτιστές, μέλη της Ελληνικής Αεροπορικής Ακαδημίας και σωματείου της ΕΛ.Α.Ο. ή αντίστοιχης Ομοσπονδίας.
     Τα μή μέλη της ακαδημίας πρέπει υποχρεωτικά να γίνουν μέλη για λόγους που αφορούν την ασφαλιστική κάλυψη του αεροσκάφους και των επιβαινόντων.
     Όσοι έχουν να κάνουν άλμα πέραν του ενός μηνός, πρέπει για λόγους ασφαλείας και υποχρεωτικά λόγω ελληνικής νομοθεσίας (και κανονισμών Υ.Π.Α.) να περάσουν εκπαίδευση στις διαδικασίες ανάγκης (εμπλοκές – προσγειώσεις – έξοδοι από το αεροσκάφος).
     Οι 7οι Πανελλήνιοι Αγώνες Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών Π.Ο.Ε.Δ. 2019,  θα διεξαχθεί σύμφωνα με τον κανονισμό αγώνων αλεξιπτωτισμού που είναι δημοσιοποιημένος στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας : www.elao.gr και www.skydive.gr.
     Η παραβίαση των κανόνων ασφαλείας κατά τη διάρκεια του αγώνα  αλεξιπτωτισμού, τιμωρείται με ακύρωση των αγωνιζόμενων.  
     Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στον αγώνα θα πρέπει να το δηλώσουν εγγράφως  στη Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ΠΙΕΡΙΑΣ μέχρι τις 24/06/19 αποστέλλοντας με  τηλεομοιοτυπία (Fax) την δήλωση συμμετοχής και Υπ. Δήλωση στο 2351033069, e-mail: lekal.pierias@gmail.com ή στη δ/νση της Λέσχης, Θεσσαλονίκης 10, Κατερίνη 60134.
     Στην αίτηση συμμετοχής θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του αλεξιπτωτιστή, ο αριθμός Αστυνομικής Ταυτότητας, Έτος Γέννησης, Κατηγορία Αλεξιπτωτιστή (Πρώτη – Δεύτερη - Τρίτη ), ο αριθμός τηλεφώνου καθώς και το όνομα σωματείου όπου είναι εγγεγραμμένο μέλος.

     Στην υπ. Δήλωση θα αναγράφουν : …συμμετέχω με δική μου ευθύνη στο 7ους Πανελλήνιους Αγώνες Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών Π.Ο.Ε.Δ. 2019  που θα πραγματοποιηθούν/εί στις 29 και 30 Ιουνίου 2019, δηλώνω υπεύθυνα  ότι έχω ενημερωθεί και γνωρίζω τους κινδύνους που εμπεριέχει η ενασχόληση μου με το αντικείμενο του αλεξιπτωτισμού, το εγχείρημα ενός άλματος, κίνδυνοι οι οποίοι μπορεί να επιφέρουν σοβαρό τραυματισμό ή ακόμα και θάνατο. Αποδέχομαι ελεύθερα και αβίαστα τους παραπάνω κινδύνους και δηλώνω ότι η  Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν. Πιερίας δεν φέρει ουδεμία ευθύνη σε περίπτωση  σοβαρού τραυματισμού ή ακόμα και θανάτου. Αναλαμβάνω την υποχρέωση  σε περίπτωση συμβάντος να μην ασκήσω μήνυση,(ή και κάποιος εκ των οικείων μου) εναντίων της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν. Πιερίας και των νομίμων εκπροσώπων της. Γνωρίζοντας την επικινδυνότητα του αγωνίσματός μου ως αθλητής, δεσμεύομαι με την υποχρέωση να ελέγχω και να κρίνω τα μέτρα ασφαλείας που τηρούνται και διατηρώ το δικαίωμα της άρνησης όταν τα ανωτέρω μέτρα τα κρίνω ανεπαρκή. 
      Οι διαγωνιζόμενοι οφείλουν να βρίσκονται στο Αεροδρόμιο Χορτερού - Σερρών:      
        Σάββατο 29 Ιουνίου  08:00 - 09:00        Άφιξη αγωνιζομένων                                                  
                                  09:00 - 10:00          Σεμινάριο Αγωνιζομένων, Κλήρωση
      10:00 - 19:00          Άλματα αγώνων
        Κυριακή 30 Ιουνίου  09:00 - 13:30           Άλματα αγώνων
                                             13:30 – Πέρας        Απονομή αναμνηστικών – τιμητικών διπλωμάτων. 
     Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των είκοσι ευρώ (20,00 €) ανά άτομο και περιλαμβάνει : έξοδα της διοργάνωσης (κύπελλα, μετάλλια, κ.α.).
     Οι αγωνιζόμενοι αλεξιπτωτιστές που επιθυμούν να καταβάλουν το ποσόν των είκοσι (20,00 €) σε Τραπεζικό λογαριασμό να επικοινωνήσουν με τα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας, μετά από κάθε κατάθεση να στέλνετε το αντίγραφο της κατάθεσης με fax στο 23510-33069.
      Για περισσότερες πληροφορίες για διανυκτέρευση (ξενοδοχείο – κατασκήνωση), απευθυνθείτε:  
            Δ/νση: Θεσσαλονίκης 10 , Κατερίνη 601 00, Fax : 2351033069.
           Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6980671964 - 6937678050 – 6944441067.

Με τιμή για το Δ.Σ. της Λ.Ε.Κ.ΑΛ.ΠΙΕΡΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΣΤΡΟΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ                              ΚΑΡΑΘΑΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου